Відкриття флагштоку та спортивного майданчика: як минув День прапора у Довжику (ВІДЕО)

Попри повномасштабну війну сьогодні вся Україна вшановує свій головний символ незламності та свободи. Вдруге відзначати День прапора нам доводиться в умовах воєнного стану, та це не ламає духу українців. Урочистості пройшли і у селі Довжик Оліїівської громади Житомирського району. Тут з нагоди свята відкрили флагшток та підняли стяг.

У громаді кажуть, зараз синьо-жовтий прапор – це те, що єднає Україну від Сходу до Заходу. Те, за що бореться наша країна, впродовж усієї своєї історії.

«Протягом багатьох століть наша країна бореться за свою незалежність і за право бути вільною. Але завдячуючи нашим ЗСУ ми сьогодні можемо відчувати себе вільно на своїй рідній землі. Прапор показує нам незламність нашого духу, незламність наших традицій», — каже в.о. Оліїіського сільського голови Борис Ткаченко.  

А також прапор нагадує заради кого ми не маємо права здаватися.

У громаді кажуть, планують, аби у кожному населеному пункті стояв такий флагшток і пропонують зробити це традицією. Окрім того, з нагоди свята у Довжику відкрили новий спортивний майданчик для гри в міні-футбол за підтримки місцевого бізнесу «Аскона-Південь».

«Складно не тільки дорослим, складно дітям. І нам дуже захотілося їх підтримати, чимось відволікти, чимось заохотити. І тому ми спільно з правлінням Оліївської сільської ради вирішили зробити такий спортивний майданчик для того, щоб наші дітки мали змогу розвиватися, показувати свої досягнення, досягати успіхів і обов’язково перемагати в усіх своїх бажаннях», — говорить директорка Житомирської філії ТОВ «Аскона-Південь» Оксана Лисянська.

Очільник громади говорить, така співпраця – приклад для інших представників бізнесу, адже лише у синергії можна досягати висот. А спорт для дітей – важлива частина розвитку і його потрібно розвивати.

«У нас сьогодні є приклад відповідального бізнесу на території нашої громади. І якби кожен з бізнесменів і тих, хто працює на території нашої громади, долучалися до розвитку нашої громади, можливо, ми б більш швидкими темпами розвивалися і мали те, що ми хочемо мати. Тому велика подяка підприємству за вкладені кошти для розвитку спорту, для покращення в подальшому здоров’я наших дітей», — каже в.о. Оліїіського сільського голови Борис Ткаченко.

Для села Довжик, зізнаються, це надзвичайна подія. І стояти без діла майданчик точно не буде. Вже найближчим часом наберуть групу дітей для занять футболом.

«Я опікуюсь футболом не один рік і щоразу шукати місця де пограти – це складно, повірте. А на сьогодні ми маємо чудове поле. Також хочу анонсувати. Сьогодні відкриваємо поле, а від завтра ми оголошуємо набір дітей в групи по заняттю футболом під егідою ФК «Довжик»», — розповідає депутат Оліївської сільської ради від с. Довжик Василь Городнюк.

Вже сьогодні з нагоди відкриття майданчику на ньому зіграли перший товариський матч. У поєдинку зустрілися ФК «Довжик» та команда з Новополя. Місцеві футболісти кажуть, тепер грати та тренуватися буде набагато зручніше.

«Це поле хороше, воно синтетичне і на ньому хорошо грати. Буде комфортно, тому що поле тільки збудували, воно нове», — зазначив гравець ФК «Довжик» Даніїл.

Усі заходи з нагоди Дня прапора у Довжику присвятили Збройним Силам України, тож збирали кошти на потреби воїнів. Згодом закуплять необхідні речі для наближення нашої Перемоги.