Гроші отримав, а товар не надіслав: у Житомирі викрили 17-річного юнака, який причетний до шахрайства

Гроші отримав, а товар не надіслав: у Житомирі викрили 17-річного юнака, який причетний до шахрайства

Кілька місяців тому, шукаючи подарунок на власний День народження, 16-річна жителька Чернігівщини знайшла в Інтернет-мережі оголошення про продаж мобільного телефону. Невисока ціна одразу ж привернула її увагу і вже за кілька хвилин юнка домовилася про покупку з віртуальним продавцем. Тоді ж переказала 2000 гривень як передоплату. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Однак одразу ж після цього той перестав відповідати на дзвінки та повідомлення. Зрозуміло, що мобільний телефон дівчина також не отримала.

«Оперативники кримінальної поліції Житомирського райуправління провели низку розшукових заходів та встановили причетність до цього діяння 17-річного житомирянина. Юнак визнав свою провину в учиненому. Поліцейські також встановили, що для своїх махінацій він використовував віртуальну банківську картку», – йдеться у повідомленні.

Відтак, на підставі зібраних доказів, слідчі Житомирського районного управління поліції повідомили юнакові про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 (Шахрайство) КК України.