Бійцям Нацгвардії передали позашляховик (ВІДЕО)

Бійці Національної гвардії України отримали позашляховик «Nissan Navara» від благодійників. Ініціатором купівлі авто стала одна з фармакологічних компаній Житомирщини.

«Ми, в принципі, з початком повномасштабного вторгнення системно допомагаємо силам оборони. За цей час сума допомоги складає майже 1,5 мільйона гривень. І це один з етапів, ми намагаємось допомагати нашим житомирським частинам», — каже керівник фармакологічної компанії Костянтин Шарпило.

Працівники компанії зібрали потрібну суму та передали благодійній організації «Фонд громади Житомира», яка знайшла машину у Польщі та доставила її в Україну.

«Ми домовились про суму, що вони надішлють близько 300 тисяч гривень, ми в цю суму вклалися. Автомобіль вже відремонтований, сьогодні ми передамо інформацію про те, які деталі там пройшли заміну. На всіх етапах перед придбанням автомобіля до його передачі ми всю інформацію погоджували як з ініціаторами проєкту, так і з командиром Національної гвардії», — говорить голова правління БО «Фонд громади Житомира» Жанна Соловйова.

Командир однієї з військових частин Національної Гвардії розповідає, при виборі авто особливу увагу звертали на прохідність та маневреність. Також важливо було, щоб машина змогла везти важкий вантаж.

Вже за декілька днів позашляховик виконуватиме бойові завдання на різних напрямках нашого фронту. Керівник же компанії-ініціатора проєкту каже, це не останнє авто, яке вони передадуть Збройним силам України, продовжуватимуть спільно працювати задля перемоги.