У Житомирі до Дня Незалежності України погасили марку: на ній зображений монумент «Україна-мати» з українським тризубом на щиті (ФОТО)

У Житомирі до Дня Незалежності України погасили марку: на ній зображений монумент «Україна-мати» з українським тризубом на щиті (ФОТО)

Сьогодні, 24 серпня, у 14-му відділенні поштового зв’язку Житомира  відбулося спецпогашення поштової марки від Укрпошти під назвою «Україна – Мати». Її випуск приурочили 32 річниці від дня проголошення Незалежності України. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

Участь у заході взяв начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та керівник Житомирської дирекції акціонерного товариства «Укрпошта» Дмитро Шулевський.

«На новій поштовій марці зображений монумент “Україна-мати”, який встановлений на Печерських пагорбах у Києві, з українським тризубом на щиті та яскравим червоним намистом на шиї. Позаду монумента — карта України.

Україна-мати є найвищою скульптурою не лише України, але й усієї Європи. У світі за розміром київський монумент посідає 8 місце та випереджає американську статую Свободи. ЇЇ висота від основи сягає 102 метри, а вага складає 450 тонн. Згідно з геодезичними замірами, “мати” була проєктована так, щоб простояти понад 150 років і могти витримати землетрус за шкалою до 9 балів», – йдеться у повідомленні.

Сучасні марки, які випускає Укрпошта, не перестають викликати ажіотаж та непідробний інтерес, адже вони – один із культурних образів України. Це – інструмент, яким Україна звертається до наших громадян і світової спільноти.