Діти із сімейних форм навчання завершили курс занять з робототехніки (ФОТО)

Діти із сімейних форм навчання завершили курс занять з робототехніки (ФОТО)

Протягом двох місяців діти вчилися робототехніці на базі Центру робототехніки та мейкерства «Robot.ON» разом із лабораторією робототехніки Поліського національного університету. З нагоди завершення навчання їх вручили сертифікати про проходження курсу. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Діти пройшли вступний курс і вже мають певні навички. За цей період ми зробили чимало: на першому занятті під’єднували робота до контролера та джойстика, управляли роботом після створення найпростішої програми. Потім задачі ускладнювалися: ми моделювали автоматичну систему для регулювання температури в приміщенні, а також систему поливу... Сьогодні моделюємо еквалайзер за допомогою датчиків звуку та світлодіодних плат. Чим гучніший буде звук – тим більше світлодіодів змінюватиме колір», – розповідає викладач «Robot.ON» Владислав Дудченко.

«Найважливіше для нас те, що діти із захопленням та інтересом відвідували ці курси, адже це був цілий цикл із восьми занять. Деякі учні навіть не хотіли їхати в табір, бо в них робототехніка. Вони мають гарні успіхи, а найголовніше – їхні щасливі посмішки та безмежний ентузіазм», – каже Ярослава Прокопчук, заступниця начальниці служби (управління) у справах дітей Житомирської міської ради. 

Співпраця на цьому не закінчується: вже з вересня планується початок навчання для нової групи дітей із сімейних форм виховання. Підлітки матимуть можливість відвідати безоплатні курси з програмування мовою Python.