Святкування Дня Незалежності в Оліївській громаді: відзначили у Вільську (ВІДЕО)

День Незалежності України та День Оліївській громади припадає в одну дату. Цьогоріч одразу 2 свята відзначали у Вільську. Обрали населений пункт не випадково.

«Так вирішили, що так як Вільська громада приєдналася до Оліївської, цього року зробити свято у Вільську, що жоден житель, жодне село не було забуте, щоб усім приділити увагу. У такий складний для країни час, ви всі були свідками того, як почалося це свято – спочатку ми пом’янули усіх загинувших, які захищали нас, щоб ми могли зібратися тут», — сказала депутатка Оліївської сільської ради Ірина Грисняк.

У пам’ять про загиблих Героїв Оліївської громади біля Будинку культури висадили дерева. Участь взяв і виконуючий обов’язки голови – Борис Ткаченко.

«У нас на території Оліївської територіальної громади станом на сьогодні 20 загиблих, тому і висаджено 20 дерев. Велика подяка та пошана тим, хто поклав свої життя за незалежність нашої держави», — говорить в.о. голови Оліївської сільської ради Борис Ткаченко.

Для мешканців громади організували змагання з боксу під назвою «Сила поколінь». Участь могли взяти усі, незалежно від віку та статі.

З дітьми гралися аніматори, можна було придбати солодку вату, попкорн та морозиво. Також на одній з локацій малеча мала змогу скористатися аквагримом, більшість обирала патріотичні малюнки.

«Я їла солодку вату та попкорн. Мені подобається, що тут всі веселі і тут класно», — каже маленька мешканка Вільська Настя.

Також на святі була ярмарка – маленькі мешканці громади створили патріотичні сувеніри, а дорослі приготували смаколики. Усе задля того, щоб зібрати кошти на потреби Збройних сил України. У кінці дня у Вільському Будинку культури відбувся концерт для родин загиблих Героїв.

«Ми збираємо усіх матерів, родичів загиблих воїнів, щоб подякувати їм, привітати їх з цими двома державними святами і надати їм подарунки. Цей захід присвячений саме пам’яті усіх воїнів, які поклали своє життя заради незалежної майбутньої України», — говорить голова Житомирської РДА Юрій Тарасюк.

До привітань мешканців Оліївської громади долучилися депутати, а також представники компанії «Kromberg & Schubert».

«Хочемо привітати мешканців громади з Днем громади, а також з Днем Незалежності нашої держави – України. Ми цінуємо нашу співпрацю та пишаємось тим, що наше підприємство розташоване саме в цій громаді. У подальшому в нас амбітні плани на розвиток нашого підприємства, а також на розвиток вашої громади», — сказав представник компанії «Kromberg & Schubert» Олег Любчук.

«Бажаю завжди вірити у свої сили, поважати одне одного, допомагати одне одному, любити свою країну, поважати свою історію і пам’ятати всіх тих, хто поклав своє життя за Україну і її майбутнє», — каже депутат Оліївської сільської ради, голова депутатської групи «За розвиток громади» Анатолій Лисенко.

А також, щоб кожна родина дочекалася свого захисника додому.