Обігрівач у ванну кімнату: класифікація пристрою та їх переваги

202
Обігрівач у ванну кімнату: класифікація пристрою та їх переваги

У зимову пору року важливо створити вдома затишні та комфортні умови. Якщо центрального опалення достатньо, додаткові джерела тепла не потрібні. Але найчастіше постояльцям потрібне додаткове опалення, щоб у результаті створити ідеальні умови. Особливо це актуально у ванній кімнаті, де немає батарей чи теплої підлоги і черговий раз прийняти ванну чи душ не дуже прийнятно. 

Під таку ситуацію можна вибрати спеціальні обігрівачі, які призначені саме для ванної кімнати. Ознайомитись з ними можна тут https://comfy.ua/ua/heater/tag__dlja-vannoj/, де є поділ на підкатегорії та представлений детальний опис кожного з них. Також для наочності є фотографії, щоб зробити візуальну оцінку та остаточну покупку.

Вимоги до обігрівачів для ванної

Волога і навіть прямий контакт із водою – основні чинники впливу. Тому до пристроїв для обігріву у ванній компанії пред'являються особливі вимоги:

  • стійкість до температурних перепадів;
  • високий рівень безпеки роботи у сирих приміщеннях;
  • матеріали обігрівача мають бути стійкими до корозії;
  • габаритні розміри не повинні бути більшими;
  • потужність має відповідати площі ванної кімнати.

Якщо площа кімнати до 6-8 квадратних метрів, достатньо обігрівача на 500 Ватт. Якщо більше 10, тоді потрібно купувати пристрої понад 1000 Ватт.

Не зайвим буде оцінити зовнішній вигляд. Стандартне виконання – обігрівач на високій стійці, що дозволить регулювати висоту та забезпечити різний формат нагріву. Але є можливість придбати інфрачервоні обігрівачі у вигляді керамічної плити, картини і навіть дзеркала, що робить такий пристрій ще й функціональним.

Різновиди нагрівачів

Тепловентилятори є найпростішими у виконанні моделями нагрівачів. Суть нагріву в тому, що тепло від спіралі, що нагрівається до певної температури, потрапляє в приміщення за допомогою вентилятора. Такі пристрої відносно невеликі та забезпечують об’єкт нагріву достатнім теплом.

Керамічні обігрівачі дуже міцні і довговічні, мають прийнятний зовнішній вигляд. Під час роботи не висушують повітря, підтримують необхідний рівень вологості, а також створюється необхідний мікроклімат.

Інфрачервоні обігрівачі безпечні в роботі та економічні, адже в принципі нагріву є технологія підвищення температури навколишніх предметів, а не повітря, забезпечуючи тим самим високу ефективність. Допускається кріплення на підлогу чи стіну за допомогою відповідних кронштейнів.