У Ружинській громаді відбувся освітянський форум «Сила освіти у кожному з нас»

У Ружинській громаді відбувся освітянський форум «Сила освіти у кожному з нас»

28 серпня у селі Немиринці Ружинської селищної громади відбувся освітянський форум «Сила освіти у кожному з нас». На заході були присутні начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, радниця Міністра освіти України Оксана Савицька та понад 200 освітян із різних куточків Житомирської області. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

Учасники форуму обговорювали питання щодо створення безпечних умов навчання. Наголосили, що від початку повномасштабного вторгнення росії кількість облаштованих укриттів у закладах освіти Житомирщини збільшилася в 3,5 рази. 

«За кожним з цих укриттів титанічна праця громад, вчителів, батьків та величезне бажання дітей вчитися за партами. Зараз триває будівництво та реконструкція ще 6 укриттів. Гроші на реалізацію цих проєктів виділила Держава», – зауважив Віталій Бунечко. 

Також розглянули стратегії й подальші кроки для покращення освітнього середовища в Житомирській області. Зокрема, відбулася зустріч з колегами з Естонії та Чехії, а також телеміст із Луганської та Чернівецької областей. Ці заходи сприяли обміну міжнародним досвідом і спільному розв’язанню проблем. 

«Ворог спочатку намагався знищити нас, потім залякати та занурити в темряву, але йому це не вдалося. Натомість тисячі учнів першого вересня знову підуть до української школи. Майже 157 тисяч нових підручників чекають на них. Продовжується створення сучасних освітніх просторів, ведеться робота з підсилення безпеки», – зазначив начальник Житомирської ОВА. 

За підтримки держави вже скоро на маршрути вийдуть 23 новенькі шкільних автобуси, ще 20 автобусів отримано за програмами міжнародної підтримки. Школи Житомирщини очікують на постачання нового сучасного обладнання для ще восьми їдалень. 

Освітяни Житомирщини продовжують дивувати своєю відданістю та силовим духом, прагнучи забезпечити нормальні умови навчання для дітей у важкі часи. Вони активно займаються адаптацією навчальних закладів до сучасних умов, враховуючи можливість виникнення надзвичайних ситуацій. 

Підсумовуючи зауважимо, що проведення серпневого форму є потужним підґрунтям для обміну думками, ідеями та планами на новий навчальний рік.