У Житомирі на базі ЖДУ імені Івана Франка планують відкрити Центр ментального здоров’я

У Житомирі на базі ЖДУ імені Івана Франка планують відкрити Центр ментального здоров’я

В межах Всеукраїнської програми «ТИ ЯК?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, планується відкриття Центру Ментального Здоров’я у місті Житомир. Адже, за даними МОЗ, не менше ніж 15 мільйонів громадян України відчувають погіршення психоемоційного стану різного ступеня важкості. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

29 серпня у Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулася зустріч першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко з ректоркою університету – Галиною Киричук. Також участь у заході взяли директорка Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Олена Грищук та регіональна координаторка і радниця голови ОВА з ментального здоров‘я Ірина Гладка. 

Основна мета зустрічі – визначити способи та методи сприяння культурі піклування про ментальне здоров’я в українському суспільстві. Крім цього, організатори намагалися визначити надійні інструменти для збереження внутрішнього стану громадян.

«Психологічне здоров’я — це ключ до гармонії і розвитку. Відкриваючи центр ментального здоров’я, ми створюємо простір для розкриття потенціалу та зміцнення духовності серед молоді Житомирщини. Це важливий крок у напрямку подолання стереотипів і сприяння відкритому спілкуванню про те, що справді робить нас сильними — наші думки, почуття і емоції», – зазначила Наталії Остапченко. 

Центр Ментального Здоров’я, що буде діяти в межах Житомирського державного університету, обіцяє стати місцем, де будуть надаватися різноманітні психологічні послуги. У планах – ігрова терапія для дітей, індивідуальні та групові консультації. 

Також на базі соціально-психологічного факультету університету організовуватимуться безкоштовні вебінари для працівників інтернатних закладів. 

Центр Ментального Здоров’я в місті Житомир стане не тільки місцем надання психологічної підтримки, але й символом прагнення допомогти громадянам зберігати гармонію свого внутрішнього світу.