У Житомирі відбулося засідання комісії з підготовки закладів освіти навчального року, рекомендовано погодити очний/змішаний формат 1136 закладам

У Житомирі відбулося засідання комісії з підготовки закладів освіти навчального року, рекомендовано погодити очний/змішаний формат 1136 закладам

30 серпня під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Юрія Денисовця відбулося чергове засідання щодо роботи комісії з підготовки закладів освіти до 2023/24 навчального року в Житомирській області. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

До засідання долучився директорка Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович, представники ДСНС у Житомирській області та представники освіти. 

«На засіданні було розглянуто 43 пакети документів закладів освіти 20 територіальних громад (Андрушівської, Вчорайшенської, Краснопільської, Райгородоцької, Семенівської територіальних громад Бердичівського району, Андрушківської, Березівської, Брусилівської, Корнинської, Новогуйвинської, Оліївської, Потіївської, Старосілецької, Хорошівської, Черняхівської територіальних громад Житомирського району, Іршанської, Гладковицької, Коростенської, Народицької, Овруцької територіальних громад Коростенського району) та 2 закладів професійної (професійно-технічної освіти)», – йдеться у повідомленні. 

Отримали дозвіл на очний/змішаний формат навчання 42 заклади, із них:

  • 28 закладів загальної середньої освіти (очний формат – 18 закладів, змішаний формат – 10 закладів);
    11 закладів дошкільної освіти (очний формат – 8 закладів, змішаний формат – 3 заклади);
    1 заклад позашкільної освіти (очний формат);
    2 заклади професійної (професійно-технічної) освіти (змішаний формат).

Таким чином, до очного/змішаного навчання зможуть приступити 7120 дітей та 1179 працівників. 

Протягом серпня 2022 року – серпня 2023 року комісією проведено 20 засідань, на яких розглянуто 1796 пакетів документів щодо готовності закладів освіти, які надійшли від територіальних громад, закладів інституційного догляду, позашкільної освіти, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти. Опрацьовано близько 19 тис. фотографій. 

За результатами роботи комісії рекомендовано погодити очний/змішаний формат навчання 1136 закладам. 

Довідково. З метою перевірки готовності закладів освіти області до початку 2023/24 навчального року та підготовки пропозиції щодо здійснення освітнього процесу розпорядженням начальника Житомирської обласної військової адміністрації від від 18.07.2023 № 319 від 18.07.2023 № 319 «Про створення комісії з підготовки закладів освіти до 2023/24 навчального року в Житомирській області» створена комісія з підготовки закладів освіти до 2023/24 навчального року в Житомирській області.