«Є села, зруйновані на 99%. Можливо, після війни, сюди повернеться життя»: спецпризначенці Житомирщини розміновують східну Україну (ВІДЕО)

Інспектори-вибухотехніки роти поліції особливого призначення ГУНП в Житомирській області вже понад місяць очищують деокуповані території Харківщини від небезпечних предметів. Сотні квадратних кілометрів, де донедавна вирувало життя, вщент закладені вибухівкою, тому кожен клаптик землі потрібно ретельно перевіряти. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«До такої роботи готувалися, тому немає часу на страх та емоції, лише чіткість дій та виваженість, – розповідає поліцейський, який разом з колегою працюють над розмінуванням. – Ми бачимо зруйновані селища, деякі – стерті з лиця землі, навіть доріг вже немає, але тішить одне, що це вже наша, звільнена захисниками територія».

Щоденно поліцейські виявляють та знешкоджують протипіхотні та протитанкові міни, авіаційні бомби, мінометні снаряди, які нерозірваними залишилися в землі. Тому кожен крок вибухотехніків – на вагу життя.