У Житомирі відбудеться стратегічна сесія з розробки концепції розвитку велосипедної інфраструктури громади

У Житомирі відбудеться стратегічна сесія з розробки концепції розвитку велосипедної інфраструктури громади

2 вересня 2023 року в м. Житомир пройде Стратегічна сесія з розробки концепції розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Організатором заходу є Житомирська міська рада за підтримки німецько-швейцарського проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки Урядів Німеччини і Швейцарії. Захід відбудеться за адресою: вул. Михайлівська, 20, м. Житомир (City Restobar), 2-й поверх. Початок реєстрації об 11.45», – йдеться у повідомленні

Розвинена велосипедна інфраструктура є ознакою комфортного міста та важливим стратегічним кроком міста на шляху до створення безпечних умов для всіх учасників і учасниць дорожнього руху.

Під керівництвом досвідчених експертів з питань мобільності проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» представники ключових підрозділів Житомирської міської ради, велосипедних організацій, освітніх закладів та містяни працюватимуть над основними викликами розвитку велосипедного руху, а напрацювання стануть основою майбутньої концепції розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади.

За додатковою інформацією щодо реєстрації та інших питань звертайтесь, будь ласка, до управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради: (098) 472-94-28 або zt_transport@ukr.net; або до координатора проєкту від GIZ Ірини Мілаш: (097) 758-32-44, iryna.milash@giz.de

Реєстрація для всіх охочих доєднатись до обговорення за посиланням: ТУТ

Програма Стратегічної сесії

Час

Теми

11:45-12:00

Реєстрація учасників

12:00-12:20

Відкриття Стратегічної сесії. Вітальне слово від Житомирської міської ради та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

12:20-12:40

Концепція розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади: для чого і для кого ми це робимо? де ми є зараз? принципи і методологія розробки. Завдання стратегічної сесії

12:40-13:10

SWOT-аналіз розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади

13:10 – 13:30

Перерва на каву

13:30-14:30

Розвиток велосипедної інфраструктури в громадах України. Питання і відповіді

14:30-14:50

Перерва на каву

14:50-15:15

Робота з мапами в командах

Напрями:

  1. Міська веломережа та веломаршрути
  2. Міжміські веломаршрути
  3. Туристичні та рекреаційні веломаршрути
  4. Супутня велоінфраструктура – велопарковки, велоСТО, стійки очікування, питні фонтанчики тощо.
  5. Безпека дорожнього руху

15:15-15:35

Презентація напрацювань командами

15:35-16:00

Підведення підсумків. Зворотний зв'язок та анонс подальших кроків.

Довідка: Проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. У ньому беруть участь Львів, Чернівці, Вінниця, Житомир, Подільський район Києва, Полтава, Мелітополь та Харків. Проєкт фінансують Уряди Німеччини та Швейцарії.

GIZ підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність і клімат, сталий економічний розвиток. Крім того, особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

Швейцарська програма співробітництва в Україні працює під егідою Посольства Швейцарії в Україні та спрямовує свою роботу на підтримку чотирьох основних напрямів: мир, захист і демократичні інститути, сталий розвиток міст, малі та середні підприємства і конкурентоспроможність, а також охорона здоров’я.