У Житомирі вручили грошові сертифікати Андрію Баленкову та Олександру Гонгальському (ФОТО)

У Житомирі вручили грошові сертифікати Андрію Баленкову та Олександру Гонгальському (ФОТО)

31 серпня вручили грошові сертифікати Андрію Баленкову та Олександру Гонгальському. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Андрій Баленков став Чемпіонату Європи з жиму штанги лежачи серед чоловіків у ваговій категорії до 83 кг! Участь у змаганнях брали 15 країн.

Олександр Гонгальський виборов срібло на Чемпіонаті світу з шашок серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату. Участь у змаганнях брало 5 країн.

Олександра Гонгальського підтримує його дружина Тетяна, яка завжди поруч на змаганнях: «Я допомагаю чоловіку. Особисто я не маю права робити ходи. Але він каже, що робити і я роблю. Бо інколи, коли він нервує, в нього порушена координація, то він не завжди може перехопити шашку. Тому я завжди поряд, записую партію і роблю ходи. Приймали на Чемпіонаті Світу дуже добре. Було дуже напружено. Мало днів. І ми щодня грали і до і після обіду. 6 днів напруженого графіку. Саша дуже втомився».

Дружина додає: «Він мріє бути гросмейстером серед здорових спортсменів. Ми були раді сріблу. Але Саша завжди хоче бути першим!».

«Він у мене Чемпіон, молодець. Я завжди буду його підтримувати й допомагати», — додає.

«Олександр зробив себе сам», — говорить про шашкіста Юрій Панасюк, начальник регіонального центру «Інваспорт»

Олександр зробив місту подарунок. У 2022-му спортсмен брав участь в іграх Ліги Чемпіонів і став першим! Сьогодні свій кубок Олександр Гонгальський передав місту.

Андрій Баленков у спорті 25 років. Займав різні місця. І цього року подолав Чемпіонат Європи!

Наступна мета — першість на Чемпіонаті Світу: «Коли виступаєш, планка бажань стає все вищою. Фінального акорду я ще не бачу».

Спортсмен каже: відпочивати немає коли. Вже за місяць — Кубок України. Це відбірковий етап до наступного Чемпіонату Світу, який буде наступного року в Техасі, США: «Треба бути в гарній формі і показувати найкращий результат. Дуже хочу відібратись на Чемпіонат Світу та виступити в наступному році краще, аніж цього року».

Емоції на цьогорічному Чемпіонаті світу зашкалювали! Всі країни-учасники висловили підтримку України! Медалі за участь для кожного спортсмена були блакитно-жовтою стрічкою!

Вони вірять в Україну, підтримують нас і чекають на нашу Перемогу! Це потужні емоції.

«Я вдячний вам за те, що у складні часи продовжуєте популяризувати Україну. І на спортивній арені, своїми досягненнями показуєте світу, що Україна сильна як спортивно, так і духовно», — привітав спортсменів секретар міської ради Віктор Клімінський.

Андрій Баленков мотивує дітей займатись спортом: «У наш вид спорту батьки приводять дітей з 11 років. Тренування спершу проходять у формі гри. Для дітей дуже важливим є заохочення та постійна динаміка. Тобто, тренування мають бути різними і цікавими. Так формується звичка, досвід та бажання бути в спорті».

Андрій Баленков працює тренером в ДЮСШ. Зараз триває набір у групу початково підготовки, це діти 12-14 років. Кількість охочих вже перевищує «ліміти» групи!

Спорт формує правильні та здорові звички, тому важливо заохочувати дітей та підтримувати в цьому напрямку, особливо батькам, каже Чемпіон.