«Людина, яка хотіла простого людського щастя…» – прем’єра фільму «Довбуш» у Житомирі

«Людина, яка хотіла простого людського щастя…» – прем’єра фільму «Довбуш» у Житомирі

У кінотеатрі імені Івана Франка відбувся прем’єрний показ історичного фільму «Довбуш». Сюжет фільму розвивається навколо подій 18 століття, коли два брати – Олекса та Іван – стали повстанцями та взяли до рук зброю, аби захистити свій карпатський народ. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Зараз ця стрічка стала дуже актуальною, однак задумка виникла ще далеко до пандемії. Глядачу потрібна історія надії, історія про героїв, на яких можна рівнятися. В моєму трактуванні Олесь Довбуш – людина, яка хотіла простого людського щастя, але через певні обставини йому довелося взяти до рук зброю й піти захищати те, що він любить: свою родину і свою майбутнє. Зараз на передовій тисячі «довбушів», і кожного чекає вдома своя «Марічка». Тому один глядач, можливо, побачить історію про себе, другий – просто подивиться художню виставу, а третій – послухає динамічну музику. Але кожен знайде щось своє», – розповів режисер картини Олесь Санін.

Крім талановитих українських акторів (Сергія Стрельникова, Олексія Гнатковського, Дарії Плахтій, Романа Ясіновського, Ростислава Держипільського), у фільмі зіграли й польські (Матеуш Косьцюкевич, Єжи Шейбал, Агата Бузек), а також американський актор Лузер Тверски в образі засновника хасидизму, який допоміг опришкам сховатися від переслідувань.

«Хочу подякувати всій знімальній групі за новий патріотичний фільм про незалежність та боротьбу за неї. Бажаю, щоб наступну свою стрічку ви знімали вже під мирним небом України», – сказав секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

За словами режисера, 23 та 24 серпня «Довбуш» вийшов у прокат в країнах Балтії, Німеччині, Словаччині, Південній Кореї та Ізраїлі. Житомир – п’ятнадцяте місто України, в якому стартували покази стрічки, тому житомиряни вже можуть долучитись до перегляду.