У Житомирській області запустили проєкт «Діти перемоги», покликаний підтримати родини військових

Аніматори, розважальна програма, арттерапія, а також вистава лялькового театру – усе це складові проєкту «Діти перемоги», який ініціював Народний депутат України – Арсеній Пушкаренко. 

«Це соціальний проєкт, покликаний підтримати родини наших військовослужбовців, підтримати діток. Важливо, щоб вони хоча б на годинку, на другу змогли відволіктися від цих думок, важких думок, від новин, бо ми розуміємо, що їхні близькі та рідні кожну хвилину наражають себе на небезпеку, перебуваючи на передовій. Тому таке свято сьогодні, дуже позитивне, ми бачимо скільки емоцій у дітей, у дружин, сестер, матерів наших військових» — сказав Народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

До проєкту долучився Житомирський обласний театр ляльок, який презентував дітлахам виставу про сердитого зайчика, дружніх білочку та ведмедя, і про хитрого вовка. 

Серед дітей, які приїхали на свято був і Гена, його мама розповідає, у родині служать декілька чоловіків і хлопчик сильно переживає за їхні життя. 

«У нас вся родина служить: у мене старший син військовослужбовець, племінник, чоловік, на даний час він удома. У нас трагічно загинув мій брат двоюрідний, його дядько, це дуже болюча тема для нас, завтра буде 40 днів» — розповіла дружина захисника України Ольга.

Головним гостем програми став найвідоміший песик України – Патрон, з яким діти танцювали та фотографувалися.

«Погралися, розважились, нам дали можливість, щоб діти відволіклися від нашої ситуації в країні. Нам дуже сподобалось» — розповіла дружина військовослужбовця Діана.

Проєкт стартував 31 серпня в Олевській громаді. Щоб кожна родина змогла безперешкодно потрапити на свято – організували підвіз із навколишніх сіл.

«Ми бачимо автобуси позаду мене, які наша громада організувала для підвозу дітей з усієї громади до даного закладу, де відбувається вистава. Сьогодні у нас відбулося 2 вистави, приблизна кількість – 700 дітей відвідали ці заходи. Дітям дуже сподобалось, вони всі в захваті» — повідомив Олевський міський голова Сергій Лисицький.

Проєкт планують реалізувати по всій Житомирській області, у кожній громаді проведуть по декілька заходів, щоб охопити усіх дітей, батьки та рідні яких захищають Україну.

«Це важливо сьогодні – підтримка Збройних сил, підтримка родин наших військових. Я радий, що сьогодні громади зголосилися підтримати цю ініціативу і ми сьогодні з обласним театром ляльок, з песом Патроном приїжджаємо в громади, зустрічаємось з родинами військових, робимо ці свята, тим самим підтримуючи їх, ми підтримуємо і наших хлопців, тому що вони бачать, що їхні родини не самі, їхніми родинами опікуються, підтримують, це важливо, тому що це і є сьогодні єдність всіх українців» — сказав Народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

На завершення усі діти отримали подарунки у вигляді солодощів