Житомирський міський голова розповів скільки коштів витратили на благоустрій міста та на допомогу воїнам

Будівництво скверів й укладання нової платки на тротуарах Житомира викликало обурення у громадян, мовляв, у країні війна, тож усі кошти мають витрачатися на потреби військових. Сергій Сухомлин розповів про пріоритети витрат грошей міського бюджету, на першому місце – допомога захисникам України.

«1 мільярд 200 тисяч гривень спрямовано на підтримку армії за 1 рік і 8 місяців. Якщо ми візьмемо довоєнні роки, ну так не можна казати, тому, що війна у нас з 2014 року, але у нас бюджет розвитку міста Житомира складав приблизно 400 мільйонів гривень на рік. От 400 мільйонів і 1 мільярд 200 тисяч, тобто, це фактично 3 бюджети розвитку міста» — повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За словами Житомирського голови велика кількість допомоги, яку надає міська рада військовим не висвітлюється у медіа з міркувань безпеки. Для прикладу, Сергій Сухомлин навів підтримку одного з підрозділів «Азову»

«Сьогодні можу показати, тільки тому, що це подяка на міську раду, а не мені особисто. Всі, я думаю знають Прокопенка, легендарного командира Прокопенка, який передає таку подяку Житомирській міській раді» — розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За рейтингом Комітету виборців України Житомир займає третє місце по допомозі військовим. За серпень 2023 року міська рада підтримала захисників на суму близько 35 мільйонів гривень. 

Витрати на благоустрій Житомира склали 0,8% міського бюджету, військова допомога – 20%.  Друге та третє місце у пріоритетах роботи міської ради займають забезпечення очного процесу навчання та якісне надання медичних послуг