Обвинувачений у вбивстві 7-ми людей проживає вдома: чому та чи змінять це?

354

У травні 2020 року у селі Новоселиця Попільнянського району застрелили 7 людей, які приїхали на відпочинок до озера, убиті були ветеранами АТО та ООС. Підозру у вбивстві оголосили Анатолію Захаренку, який заявляє, що стріляв виключно із метою самозахисту. 2 роки він провів у СІЗО у липні ж минулого року запобіжний захід змінили на цілодобовий домашній арешт, у зв’язку із погіршенням стану здоров’я обвинуваченого. Згодом його пом’якшили до нічного домашнього арешту. Уже рік «попільнянський стрілець» знаходиться вдома. На сьогоднішньому засіданні у Богунському районному суді Житомира прокурор – Валерій Сагадін подав клопотання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою.

«Наразі діючий запобіжний захід щодо Захаренка не забезпечує його належної поведінки. Метою застосування щодо Захаренка запобіжного захожу у вигляді тримання під вартою є необхідність запобігання ризиків передбачених п. 1, п. 3 статті 177 Кримінально-процесуального кодексу України» — повідомив прокурор Валерій Сагадін.

За словами прокурора 11 вересня цього року до Єдиного державного реєстру внесені відомості про кримінальне правопорушення вчинене Анатолієм Захаренком. 

«За результатами розгляду заяви громадянки Риндич Наталії Григорівни про погрози їй вбивством зі сторони Захаренка Анатолія Петровича. Тому, я вважаю, враховуючи нові обставини, при розгляді даного клопотання є необхідність безпосередньо допитати громадянку Риндич та змінити запобіжний захід Захаренку Анатолію Петровичу з домашнього арешту на тримання під вартою» — додав прокурор Валерій Сагадін.

Після заяви прокурора між адвокатами сторін почалися дебати. Представник захисту Захаренка наполягав на відкладенні розгляду клопотання.

Адвокат потерпілої сторони зазначив, що за законодавством України розгляд такого клопотання відкладати не можна.

У зв’язку з цим представник потерпілої сторони вимагав призначити судове засідання впродовж 72 годин. Однак через завантаженість суду часу не знайшлося. Отож, клопотання про зміну запобіжного заходу обвинуваченому розглянуть на раніше запланованому судовому засіданні 18 вересня. Доти Анатолій Захаренко залишається під нічним домашнім арештом