Обдарованим спортсменам Житомира вручили стипендії від міського голови

314

110 обдарованих і перспективних спортсменів Житомира отримали стипендії від міського голови.

«Є така щорічна традиція до Дня фізичної культури та спорту, управління у справах сім’ї, молоді та спорту відзначає 110 кращих спортсменів міста. Це можуть бути як діти, як зовсім юні спортсмени, так і спортсмени вже старшого віку до 35 років» — розповіла начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Цьогоріч заявки на отримання одноразової стипендії подали 200 спортсменів, обраних 110 розділили на 3 категорії.

Серед нагороджених спортсменів і Ольга Хомутовська, яка зайняла 3 місце серед молоді зі стрільби з лука на Чемпіонаті Європи. Стипендію від Житомирського міського голови дівчина отримує вже вчетверте. Ольга займається стрільбою з лука вже 6 років, розповідає, незважаючи на досвід та пройдений шлях, все одно кожного разу переживає перед змаганнями, не виключенням став у Чемпіонат Європи.

«Наша праця, вона була виправдана. Ми дізналися, що третє місце – це не стеля для нас і що ми можемо більше, вище. Тому будемо старатися і працювати над тим, щоб бути першими не тільки по Україні, а й в світовому рейтингу» — каже спортсменка Ольга Хомутовська.

Кирило Лампіцький займається легкою атлетикою уже близько 10 років, таку заохочувальну стипендію від міського голови отримує третій рік поспіль. Хлопець розповідає, його мама займалася цим видом спорту, тож він вирішив продовжити її справу.

«Будь-який старт це переживання, емоції. Але я був впевнений в собі, впевнений в тренері, ми зробили певну роботу. Тому я вийшов і переміг, я був підготовлений. У нас є цілі, у нас є план і ми впевнено йдемо до мети» — розповів спортсмен Кирило Лампіцький.

Окрім стипендії для обдарованих і перспективних спортсменів плавчиня, Анастасія Хоменко, отримала одну з найвищих нагород – майстра спорту. Щоб досягти цієї мети вона тренувалася по 12 разів на тиждень. 

Стипендію вручають вже 7 років поспіль, у міській раді кажуть, хоч вона й невелика, але все ж, це визнання та заохочення для молоді не зупинятися на досягнутому