У Житомирських ліцеях показали реконструйовані укриття

186

У двох ліцеях Житомира реконструювали укриття. Тепер там яскраво, тепло, а головне безпечно для дітей.

Укриття відповідають усім стандартам ДСНС. Там декілька виходів, є вентиляція та опалення. Простір розподілений на зони: є парти та стільці, тож діти зможуть продовжити уроки навіть під час повітряних тривог, а також м’які пуфи, щоб перепочити.

В одному з укриттів є навіть їдальня, тож школярі мають змогу підкріпитися, не наражаючи себе на небезпеку. Старшокласники вже роздумують як використовуватимуть приміщення у позашкільний час.

Кошти на реконструкцію укриттів виділив міжнародний донор Freedom Holding Corp.

«Це загальноукраїнський проєкт. Ми вже зробили 28 укриттів і добираємо ще 4 по всій Україні. В Житомирі ми зробили 2 і приблизна вартість кожного близько 3 мільйони гривень. Це без меблів, меблі окремо», - сказав Народний депутат України Андрій Богданець.

З міського бюджету Житомира також були виділені кошти на оснащення декількох кімнат в укритті, однак, Сергій Сухомлин розповідає, він як міський голова завжди зацікавлений у міжнародних програмах фінансування.

«У нас сьогодні багато викликів: і підготовка до опалювального сезону, і допомога військовим. І подяка всім тим благодійникам, які турбуються про дітей, турбуються про громади, приходять і допомагають», - зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Загалом у Житомирській області укриттями забезпечено 92% навчальних закладів.