У Житомирі з'являться дві газопоршневі установки, які вироблятимуть електроенергію та тепло

105
У Житомирі з'являться дві газопоршневі установки, які вироблятимуть електроенергію та тепло

У Житомирі з'являться дві газопоршневі установки, які придбали завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID). Це високоефективне обладнання, яке дозволяє виробляти електроенергію та тепло. Такі установки зроблять місто більш енергонезалежним. Вони також є екологічними та мають низькі витрати палива. Про це повідомляє КП «Житомиртеплокомуненерго».

«Електроенергія, яку будуть виробляти газопоршневі установки, буде спрямована на внутрішні потреби підприємства. Установки будуть розташовані в двох котельнях міста. Наразі завершилась процедура закупівлі, яку здійснювало USAID. Як тільки наше підприємство отримає технічні параметри машин, розпочнеться проектування, яке триватиме приблизно два місяці. Ще близько місяця піде на монтажні роботи. Якщо всі процедури щодо ввезення в Україну обладнання пройдуть швидко, то вже до нового року газопоршневі установки будуть введені в експлуатацію», – йдеться у повідомленні.

З початку повномасштабної війни USAID декілька разів надавало допомогу житомирянам через наше підприємство. Зокрема, були придбані комплектуючі матеріали, труби та новий екскаватор для проведення ремонтних робіт.