Майстер лісу з Житомирщини отримав відзнаку Ради національної безпеки і оборони України – нагрудний знак «Захиснику України»

126
Майстер лісу з Житомирщини отримав відзнаку Ради національної безпеки і оборони України – нагрудний знак «Захиснику України»

З перших днів війни лісівники ДП «Ліси України» показали справжню силу духу та стали на захист рідної землі. Їх руки, загартовані працею в лісі, тепер стискають автомати й кулемети, керують системами наведення гармат й танків та тримають пульти керування дронів. Нещодавно за особисту мужність і самовідданість під час виконання військових обовʼязків, було відзначено працівника філії «Бердичівське лісове господарство» Василя Сергійчука. Про це повідомляє Столичний лісовий офіс.

До війни Василь 17 років працював майстром лісу Любарського лісництва. В межах закріпленого обходу, а це понад 410 гектар, здійснював керівництво роботами зі створення лісових культур, лісовідновлення, збору насіння та проведення санітарно-оздоровчих заходів в лісі.

3 березня він був мобілізований до лав Збройних Сил України. Згодом його шлях продовжився у добре відомій 1-й окремій бригаді спеціального призначення імені Івана Богуна

Бойове хрещення Василь пройшов під Яблунівкою на Чернігівщині. Під час одного з боїв на Новгород-Сіверському напрямку, разом з побратимами потрапив під інтенсивний обстріл, внаслідок чого отримав осколкове поранення в ногу. Після реабілітації повернувся у стрій. За наступні місяці війни встиг побувати на багатьох гарячих напрямках: Констянтинівка, Бахмут, Білогорівка, Вовчанськ, Волохівка, Новоолександрівка.

Як відзначає Василь, отримана відзнака – це велика честь для нього. Але найбільшою нагородою стане перемога України у цій війні та визволення кожного сантиметру землі – усіх окупованих міст і сіл, які чекають на повернення українського прапора. Захисник впевнений, що спільно з колегами зробив все можливе, щоб наблизити дату перемоги. Два тижні тому він повернувся до роботи до рідного лісу.