«Попільнянський стрілець» залишається під нічним домашнім арештом (ВІДЕО)

210

«Попільнянський стрілець» – так назвали Анатолія Захаренка, якому оголосили підозру у вбивстві 7 людей. Подія сталася у травні 2020 року, тоді учасники АТО приїхали на риболовлю у село Новоселиця до ставка, орендарем якого був Захаренко. Закінчилося усе стріляниною. Обвинувачений заявляє, що використав зброю з метою самозахисту. Справа тягнеться вже 4 роки, минулоріч у липні Захаренку призначили запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт, у листопаді ж знову полегшили покарання до нічного домашнього арешту. На судовому засіданні 12 вересня прокурор Валерій Сагадін подав клопотання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою через кримінальне провадження, яке внесли у ЄРДР напередодні.

«До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознакою кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 129 Кримінального кодексу України. Такі відомості були внесені за результатами розгляду заяви громадянки, мешканки населеного пункту, в якому проживає обвинувачений Захаренко, Риндич Наталії Григорівни, про погрози їй вбивством», — говорить прокурор Ігор Цьомик.

Наталію Риндич запросили до судового залу, як свідка. Жінка розповіла, що 2 вересня вона їхала на велосипеді разом зі своїм собакою повз будинок Анатолія Захаренка та почула від обвинуваченого наступні слова.

«Він сказав: «Прив’яжи свого собаку, бо вб’ю і собаку, і себе». (Скажіть, будь ласка, як ви сприйняли слова Захаренка відносно вас?) Було страшно, якось одразу не так, а потім я усвідомила і стало страшно», — сказала свідок Наталія Ридич.

Захист обвинуваченого висловився проти підтримання клопотання про зміну запобіжного заходу для Анатолія Захаренка.

За результатами розгляду клопотання прокурора суд не задовільнив його. «Попільнянський стрілець» продовжує залишатися вдома під нічним домашнім арештом.