Житомирщина стала одним із пілотних регіонів, де реалізовуватиметься «Концепція системи забезпечення безпеки в закладах освіти»

109
Житомирщина стала одним із пілотних регіонів, де реалізовуватиметься «Концепція системи забезпечення безпеки в закладах освіти»

На Житомирщині стартує пілотний проєкт в рамках реалізації «Концепції системи забезпечення безпеки в закладах освіти, який розроблений за ініціативи Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту у співпраці з Міністерством освіти і науки та Міністерством внутрішніх справ, за підтримки «ЮНЕСКО». Про це повідомляє пресслужба житомирської обласної ради.

З цієї нагоди 18 вересня у Житомирській обласній раді відбулася Координаційна нарада, у якій брали участь радниця-уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник, радниця Міністра освіти і науки України Оксана Савицька, проєктна спеціалістка штаб-квартири ЮНЕСКО Паула Кленер, народний депутат України Богдан Кицак, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та його заступник Юрій Денисовець, представники освіти та правоохоронних органів, голови територіальних громад Житомирщини.

«Проєкт спрямований на зменшення негативних наслідків війни для психічного здоров’я українських дітей та доступу до освіти шляхом трансформації політики у сфері психологічного супроводу під час освітнього процесу, створення системи забезпечення безпеки в закладах освіти та інфраструктурного оснащення», – йдеться у повідомленні.

Проєкт ґрунтується на досвіді ЮНЕСКО в галузі освіти в умовах надзвичайних ситуацій, технічній експертизі щодо зміцнення системи освіти. Він також є частиною Національної програми психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки, яку очолює Перша леді Олена Зеленська.