На концерті у Житомирі зібрали 500 тисяч гривень на дрон «Марічка»: детальніше про проєкт (ВІДЕО)

155

500 тисяч гривень зібрали на благодійному концерті у Житомирі за один вечір.

Головною ціллю концерту було зібрати кошти на підводний дрон українського виробництва – «Марічка». Ініціатором створення якого стала благодійна організація «АММО UKRAINE».

«Це підводний дрон, який має вагу під 5 тон, точніше зараз не буду казати. Бойова частина – 1000 кг або 1 тонна . Це більше 700 км ходу і насправді її довжина приблизно 6 метрів», — каже керівник благодійної організації «AMMO UKRAINE» Іштван Кохан.

Вартість однієї «Марічки» 16 мільйонів гривень, але керівник «АММО» каже, про роботу навіть одного такого дрону в акваторії Чорного та Азовського морів ми точно почуємо.

На сцені виступали житомирські гурти, а також хедлайнери проєкту «Марічка» – «PATSYKI Z FRANEKA». Назар Худин – лідер гурту зізнається, концерт у Житомирі дав їм ковток повітря та надію. Адже зараз українці вже набагато менше донатять, однак у той вечір житомиряни показали, наскільки сильно вони підтримують Збройні сили.

«І ми будемо закликати і українців, і всіх людей по всьому світу, які підтримують Україну, донатити на цей проєкт. І неважливо яка це буде сума, важливо те, що кожен, хто задонатить, буде частиною цієї великої перемоги на ворогом», — каже лідер гурту «PATSYKI Z FRANEKA» Назар Худин.

Для збору коштів під час концерту проводили аукціон, лотами були тубуси від використаної зброї, прапор з підписом голови СБУ – Василя Малюка, а також картина, яку написала 14-річна дівчинка у пам’ять про свого загиблого батька-військового. За її роботу на аукціоні почалися справжні бої, у результаті картину купили на 87 тисяч гривень.

Головним лотом, виставленим на аукціоні, була хвостова частина «Марічки», яку придбала житомирянка Аліна Здановська за 110 тисяч гривень.

До організації концерту долучилися і благодійні фонди Житомира. Представники кажуть, хвилювалися чи сприймуть житомиряни такий формат допомоги Збройним силам, але результат вечора перевершив їхні очікування.

Проєкт благодійної організації «АММО» продовжуватиметься, «PATSYKI Z FRANEKA» виступатимуть у всіх великих містах України, щоб завершити збір на підводний дрон «Марічка».