У Житомирі затримали 17-річного наркодилера

208
У Житомирі затримали 17-річного наркодилера

Увечері, патрулюючи вулиці обласного центру, спецпризначенці роти поліції особливого призначення ГУНП області помітили підозрілого юнака, якого зупинили для перевірки. Хлопець занервував та одразу ж визнав, що має при собі наркотичні засоби. Тож на місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського райуправління поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Під час поверхневої перевірки в нагрудній сумці 17-річного студента місцевого коледжу правоохоронці виявили пакунок з кількома цигарками, заповненими рослинною масою, схожою на наркотичну. Юнак розповів, що ще кілька таких цигарок встиг заховати у лісовому масиві неподалік мікрорайону Мальованка. Такі «закладки» сфотографував та позначив їх геолокацію для подальшого надання «клієнтам».

Правоохоронці вилучили з вказаних ним сховків 3 зіп-пакета з 6 цигарками», – йдеться у повідомленні.

Надалі за його місцем проживання поліцейські провели невідкладні процесуальні дії. В оселі виявили ще пакунок з рослинною масою, попередньо – коноплями. Також слідчі вилучили з будинку ваги та ще 6 зіп-пакетів з уже готовим «товаром» у вигляді цигарок.

Слідчі затримали хлопця у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Житомирська окружна прокуратура.