У Житомирі відбудуться благодійні змагання з триатлону Залізна Країна, гроші збиратимуть для допомоги військовому шпиталю

261
У Житомирі відбудуться благодійні змагання з триатлону Залізна Країна, гроші збиратимуть для допомоги військовому шпиталю

Залізна Країна – це благодійні змагання з триатлону, для привернення додаткової уваги до України з метою популяризації та розвитку спорту. Головним меседжем змагань є: Спорт проти війни, спорт проти насильства, спорт проти голоду, спорт за життя та рівність.

Для змагань обрана Олімпійська дистанція – це 1,5 км плавання, 40 км велосипеду та 10 км бігу. На подолання цієї дистанції надаватиметься 4,5 години. Також буде командний старт (естафета), який забезпечить більш легке проходження та розширить коло учасників. 

Велика увага до цих змагань буде забезпечена участю Українських зірок. Це ведучі Ольга Сумська та Андрій Джеджула, заслужена журналістка України Марина Кінах, відомий актор Віталій Борисюк, актор Данило Котик, DJ Старков, кіноактор Валерій Сковронський, режисер Віктор Сокуренко, зірка Українського триатлону Юлія Єлістратова, а також гурт Kozak System. 

Метою проведення змагань є допомога Житомирському військовому шпиталю, на медичне обладнання для якого буде проведено збір коштів по всьому світі. 

За правилами Залізної Країни, індивідуальні заліки відбудуться у двох вікових категоріях – до 40 та від 40 (чоловічий та жіночий заліки – окремо). Командний старт пройде без вікових обмежень, кожна команда може мати у складі як чоловіків, так і жінок. 

Траса центром міста, фан-зона, концерт, сувеніри та супутні товари – все це не залишить байдужим жодного відвідувача Залізної Країни. Відбудеться пряма трансляція змагань за участі зіркових ведучих та коментарями професійних спортсменів. 

Завдяки участі у трансляції представників міжнародних благодійних організацій та іноземних зірок, трансляція буде відбуватись в кількох країнах світу. Мотивація учасників – медалі, які виконано з осколків, які надіслали бійці з зони бойових дій за досягнення різного рівня. Головний приз – Сталевий Шолом дружинника Київської Русі, як символ тисяч років історії незламності України.

Крім того, можливі спеціальні призи від спонсорів та співорганізаторів конкурсу. Залізна Країна – це перші в Україні благодійні змагання з триатлону. 

Дата проведення – 23 вересня 2023 року у місті Житомир.

А саме головне: Ми зробимо це один раз для того, щоб робити це постійно!