«Мрію, щоб настав мир і ми могли жити звичайним життям, як до війни», — учні ліцеїв влаштували флешмоб до Міжнародного дня миру (ФОТО)

232
«Мрію, щоб настав мир і ми могли жити звичайним життям, як до війни», — учні ліцеїв влаштували флешмоб до Міжнародного дня миру (ФОТО)

У навчальних закладах Житомира провели флешмоби до Дня миру. Зокрема учні ліцею № 32 створили коло у вигляді планети Земля, в центрі якого був зображений голуб, пташка, яка символізує мир. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Сьогодні ми організували флешмоб з нагоди Міднародного дня миру. Сьогодні мир для нас дуже важливий, адже за статистикою більше ніж 449 мільйонів дітей у світі перебувають в зоні бойових дій. Ми дуже хочемо миру, заради дітей, заради майбутнього. Діти хочуть жити без війни», – говорить директорка ліцею Олена Слободянюк.

«Через війну моя родина переїхала до Житомира з Харківської області, міста Чугуїв. Зараз я ходжу тут у школу. Мені подобається жити у цьому місті, але я дуже хочу повернутися додому. Я дуже боюся звуків сирен. Мрію, щоб настав мир і ми могли жити звичайним життям, як до війни», – говорить Ян Вітковський, – учень ліцею № 32.

У ліцеї №21 діти зробили паперових голубів миру і таким чином продемонстрували прагнення жити в мирній країні.

«До нашого флешмобу долучилися діти з різних країн: Німеччини, Італії,Британії, Фінляндії, Польщі. Вони виготовили голубів миру і надіслали нам поштою з побажанням миру українському народу. Діти вірять, що голуби миру «закриють» небо над Україною та допоможуть втілити заповітне бажання кожного українця якнайшвидше», — зазначає Голова Волонтерського штабу Житомира Галина Чибуровська.

Довідково: Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню. У резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити щорічно в одну і ту ж дату – 21 вересня.