Представники місцевої влади зустрілися з Народними депутатами та визначили основні цілі в роботі (ВІДЕО)

156

На вихідних відбулася зустріч представників місцевих рад Житомирщини із Народними депутатами України від політичної партії «Європейська Солідарність» – Ніною Южаніною та Артуром Герасимовим. Метою була комунікація між однопартійцями, обговорення нагальних питань громад і шляхів їх вирішення.

«На місцях виникає досить багато питань, на які нерідко немає де отримати відповіді. Спілкування з Народними депутатами – це прекрасна можливість дійсно з перших вуст отримати, що відбувається, як відбувається, які можливі перспективи, які ризики, які загрози. На багато з цих питань ми сьогодні відповіді отримали», — каже керівник секретаріату Житомирської обласної організації політичної партії «Європейська Солідарність» Віталій Березовенко.

Учасники зустрічі обговорили становище економіки країни, а також малого та середнього бізнесу.

«Коли ми обговорюємо, що ми повністю отримуємо на ці види витрат виключно зовнішню допомогу, це насправді дуже шокує людей. Тому що країна має навчитися виживати на власний кошт», — говорить Народна депутатка України, партія «Європейська солідарність» Ніна Южаніна.

Другим важливим питанням для обговорення стала доля ПДФО з військових. За ініціативою уряду він має надходити до бюджету України, а не до місцевого, як це є зараз. Окрім цього, депутати дійшли згоди у тому, що пріоритетним завданням сьогодні є допомога Збройним силам України.

«Тому всі наші плани, які ми тут обговорювали, вся наша подальша діяльність буде будуватися виключно навколо цього. Нам потрібно захистити нашу державу, нам потрібно залишитися спроможними, нам потрібно відновлювати економіку. Нам потрібно зараз зрозуміти взагалі, яку структуру економіки ми можемо відбудувати для того, щоб і населення наше повернулося в Україну, і щоб ми змогли отримати більше робочих місць, більше самозайнятості», — сказала Народна депутатка України, партія «Європейська солідарність» Ніні Южаніна.

Також на зустрічі депутат Житомирської районної ради та голова благодійного фонду «Майбутнє – 2050» анонсував концерт на підтримку 95 окремої десантно-штурмової бригади.

«15 жовтня у Житомирі буде благодійний концерт на підтримку нашої героїчної 95 штурмової бригади. Тому всіх запрошуємо прийти, підтримати і допомогти. Кошти будуть на автомобілі для наших Героїв», — зазначив депутат Житомирської районної ради Володимир Свірський.

Обранці кажуть, такі зустрічі варто організовувати частіше, адже не завжди інформація, яку ми бачимо в інфопросторі є повною та достовірною. Тож комунікація між депутатами Верховної ради та місцевої влади – надважлива.