Житомирська військова адміністрація отримала державну субвенцію на реконструкцію 13 об’єктів (ВІДЕО)

170

До кінця 2023 року у Житомирі почнуть реконструкцію двох медичних закладів – обласної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського та обласної дитячої лікарні. Житомирська військова адміністрація отримала субвенцію на проведення цих робіт, тож на позачерговій сесії обласної ради депутати прийняли рішення про делегування функцій замовника.

«Обласна лікарня, власником є обласна рада, а функції замовника передані у військову адміністрацію, тому що кошти на реконструкцію надійшли з державного бюджету, прямою субвенцією саме на реконструкцію», — сказав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Проведення ремонтних робіт у цих медзакладах планували ще до повномасштабного вторгнення.

«Ми давно говорили, ми говорили про реконструкцію обласної лікарні ще в рамках «Великого будівництва» і тоді на обидві лікарні ми зробили дороговартісні проєкти. Проєкти вартістю більше 1 мільярда гривень на обидві лікарні», — каже начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Загалом йдеться про комплексну реконструкцію будівель медичних закладів. Обласна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського щороку надає послуги майже для 80 тис. пацієнтів. Серед них велика кількість наших захисників, які лікуються та відновлюються тут після поранень. Саме тому, в рамках реконструкції лікарні передбачено зокрема й розширення та переоснащення відділення реабілітації.

Окрім двох медзакладів Житомирська обласна рада делегувала військовій адміністрації повноваження функцій замовника на реконструкцію ще 11 об’єктів. Серед них лікувальний корпус в протитуберкульозному диспансері, навчальний корпус фармацевтичного коледжу, укриття у освітніх закладах.