Житомиряни заборгували перед теплокомуненерго понад 243 млн грн.

125
Житомиряни заборгували перед теплокомуненерго понад 243 млн грн.

Житомиртеплокомуненерго продовжує роботу зі зменшення рівня заборгованості населення перед ЖТКЕ. Загальний борг наразі становить понад 243 млн грн. Працюють у двох напрямках: укладають угоди про реструктуризацію боргів та передають до суду позови на злісних неплатників. Про це повідомляє КП «Житомиртеплокомуненерго».

«У 2022 році було укладено 215 договорів на загальну суму близько 3 млн грн, у цьому році протягом 8 місяців маємо 163 договори на суму понад 4 млн грн. Договори заключаються за індивідуальним зверненням споживачів, на термін до 3 років.

Якщо протягом 2 місяців оплата відповідно до договору не надходить, справа передається до суду. Також договори про реструктуризацію не укладаються, якщо справа по боржнику вже розглядається у суді до винесення рішення», – йдеться у повідомленні.

Цього року вже подано до суду заяви про борги на загальну суму понад 14 млн грн, з яких по боргам на майже 12 млн грн вже прийнято рішення на користь ЖТКЕ.

Житомиртеплокомуненерго продовжує претензійно-позовну, а також попередню роботу з боржниками: «Нагадуємо, що борги комунального підприємства в будь-якому випадку обтяжують бюджет міста, отже, це наша відповідальність перед містом».