Для Житомирської області виділили 45 тис. грн. державної субвенції на реконструкцію укриттів у закладах освіти

129
Для Житомирської області виділили 45 тис. грн. державної субвенції на реконструкцію укриттів у закладах освіти

Перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко провела робочу нараду щодо аналізу стану реалізації проєктів, за рахунок субвенції з державного бюджету. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

До наради долучилися заступник начальника ОВА Юрій Денисовець, директорка Департаменту освіти і науки ОВА Наталія Осипович, голови міських, селищних, сільських рад та керівники місцевих органів управління освітою Чуднова, Овруча, Романова, Словечно. 

«Субвенція з державного бюджету спрямовується місцевим бюджетам на реалізацію проєктів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти», – йдеться у повідомленні. 

Субвенція спрямовується на реалізацію проєктів у разі дотримання таких умов: 

  • загальна чисельність учнів опорних закладів освіти (без урахування їх чисельності у філіях) становить не менше 200 осіб, а інших закладів загальної середньої освіти — не менше 350 осіб; 
  • реалізація проєкту здійснюється на засадах співфінансування з місцевих бюджетів, при цьому джерелами співфінансування з місцевих бюджетів не можуть бути кошти державного фонду регіонального розвитку та міжбюджетних трансфертів із державного бюджету місцевим бюджетам; 
  • заклад освіти, в якому планується будівництво, реконструкція, реставрація або капітальний ремонт захисних споруд цивільного захисту, не має захисних споруд цивільного захисту чи найпростіших укриттів або має такі споруди, які потребують капітального ремонту; 
  • завершення реалізації проекту до кінця поточного року. 

Розмір субвенції для Житомирської області становить 45 011 тис грн, за рахунок якої реалізовуватиметься 5 проєктів: 

  1. Нове будівництво захисної споруди цивільного захисту подвійного призначення на території гімназії № 8 м. Бердичева. 
  2. Капітальний ремонт підлог та системи водовідведення споруди цивільного захисту (ПРУ) КЗ «Чуднівський ліцей» Чуднівської міської ради Житомирської області. 
  3. Нове будівництво захисної споруди цивільного захисту (ПРУ) у Словечанському ліцеї Словечанської сільської ради. 
  4. Реконструкція існуючих підвальних приміщень під споруду цивільного захисту (ПРУ) Романівського ліцею № 1 Романівської селищної ради Житомирського району Житомирської області. 
  5. Капітальний ремонт протирадіаційного укриття Овруцького ліцею №4 Овруцької міської ради. 

На даний час будівельні роботи вже активно ведуться у Бердичівській, Словечанській, Овруцькій громадах. Інші 2 громади завершують оформлення проектно-кошторисної документації.

«Життя та безпека дітей – спільне пріоритетне завдання для обласної військової адміністрації та територіальних громад. Тому продовжуємо працювати над проєктами та створювати безпечні умови у закладах освіти області», — зазначила на нараді Наталія Остапченко.