У Всесвітній день туризму розповідаємо про цікаву природну локацію на Житомирщині (ФОТО)

128
У Всесвітній день туризму розповідаємо про цікаву природну локацію на Житомирщині (ФОТО)

У Житомирській області є місце, де природа виходить на перший план, вражаючи своєю красою та величчю. Тригірське лісництво, окрім мальовничих пейзажів, славиться своєю унікальною природною спадщиною, включаючи старі дуби та скелі, що роблять це місце неповторним. Про це повідомляє Столичний лісовий офіс.

«Могутні дуби, які ростуть в урочищі «Тригір’я», є справжніми пам’ятками природи. Ці мовчазні свідки минулого мають вік понад 550-600 років і є одними з найстаріших дерев в Україні. Вони бачили, як змінювався світ, вони пережили бурі й повені, але досі стоять, міцні та величні. Потужні стовбури дубів сягають кількох метрів в обхваті, а розлога крона скидає на землю густу тінь, створює атмосферу спокою.

Пейзажі цієї місцевості також приваблюють мандрівників своїми гранітними скелями, що мальовничо простяглися вздовж узбережжя річки Тетерів. Скельний масив у селі Дениші – унікальне творіння природи, якому близько мільярда років. Такий незвичайний рельєф сформувався внаслідок незворотних тектонічних процесів», – йдеться у повідомленні.

Висота скель подекуди сягає 25 метрів, а протяжність – понад 150 метрів. Вони дуже популярні серед альпіністів з усієї України. Наразі тут обладнано кілька десятків маршрутів різного рівня складності – як для досвідчених скелелазів, так і для новачків.

Краса та загадковість скельного масиву неодноразово вабили творців кіно та ставали локацією для зйомок фільмів.

З вершини скель відкривається чудовий краєвид на річку Тетерів та навколишні ліси. Тут можна відчути себе в єдності з природою. Водночас важливо пам’ятати: щоб не порушувати її, варто дбати про довкілля та не залишати після себе сміття.