Головам громад Житомирщини рекомендують відвести сектори для почесних поховань загиблих військовослужбовців на існуючих цвинтарях

137
Головам громад Житомирщини рекомендують відвести сектори для почесних поховань загиблих військовослужбовців на існуючих цвинтарях

26 вересня у Житомирській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з гуманітарних питань, на якому депутати розглянули депутатський запит народного депутата України Арсенія Пушкаренка щодо можливості створення на території Житомирської області Військового меморіального кладовища для вшанування памʼяті та поховання воїнів, загиблих на війні з російською федерацією. Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної ради.

Участь у роботі комісії брали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, представники виконавчого апарату обласної ради.

Порушене у запиті питання регулюється Законом України «Про поховання та похоронну справу». Члени комісії прийняли рішення рекомендувати сільським, селищним, міським радам Житомирської області відвести сектори для почесних поховань, поховання померлих (загиблих) військовослужбовців (сектори військових поховань) на існуючих місцях поховань, відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону України «Про поховання та похоронну справу». 

Також комісія вирішила провести спільне засідання постійної комісії Житомирської обласної ради з гуманітарних питань та координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання Житомирської ОВА для обговорення рекомендацій місцевими громадами щодо збереження і вшанування памʼяті учасників, жертв і подій російсько-української війни.