У Житомирі затримали 19-річного хлопця, який вкрав парфуми з магазину, як виявилось пізніше молодик причетний до ще 7 таких злочинів

109
У Житомирі затримали 19-річного хлопця, який вкрав парфуми з магазину, як виявилось пізніше молодик причетний до ще 7 таких злочинів

19-річний містянин проносив вартісний товар повз каси різних торговельних закладів. Серед «здобутків» молодика – парфуми, харчові продукти та алкоголь. Нині обвинувальний акт відносно нього скеровано до суду. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«У серпні до Житомирського райуправління поліції звернулася керуюча одного з магазинів побутової хімії з повідомленням про крадіжку товару. Під час перегляду записів з камер відеоспостереження у торговельному залі правоохоронці зафіксували, як один з відвідувачів підходить до стійки з парфумами та, обравши одні, кладе їх до сумки. Продавчиня помітила його протиправні наміри тоді, коли молодик вже виходив з магазину. Жінка навіть намагалася наздогнати зловмисника, однак той утік», – йдеться у повідомленні.

Тож дії чоловіка було кваліфіковано як грабіж, поліцейські оперативно встановили причетного. Відомо, що 19-річний містянин вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Тоді судом йому було призначене покарання, не пов’язане з позбавленням волі, однак ще до закінчення іспитового терміну він знову взявся за старе. Молодика розшукали у місті, однак викрадене майно він вже встиг продати.

У ході проведення досудового розслідування слідчі поліції зібрали докази його причетності ще до 7 крадіжок товарів з магазинів обласного центру. Встановлено, що у двох випадках охороні закладів вдавалося викрити молодика і викрадене майно одразу повертали адміністрації торговельних закладів.

Нині молодикові інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення) ч. 4 ст. 185 (Крадіжка), ч. 4 ст. 185 та ч. 4 ст. 186 (Грабіж) КК України. За ініціативою правоохоронців судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до чинного законодавства за такі діяння, вчинені у період воєнного стану, обвинуваченому загрожує покарання від 7 до 10 років позбавлення волі.