Чи готовий Житомир до зими: що робить місто, аби попередити можливі проблеми з електроенергією (ВІДЕО)

114

Блекаути, відсутність тепла та води, електроенергії. Такою була минула зима. Цьогоріч різні експерти висловлюють різні сценарії та припущення, та всі як один стверджують – цей опалювальний сезон буде ще складнішим. Житомир, говорить міський голова, вже готовий.

Частину генераторів, котрі вже були у міста, було передано військовим. Один був переданий Херсону після підриву Каховської ГЕС, однак його повернуть назад. Окрім того, очікують ще нові станції.

Працювати на генераторах постійно, говорить міський голова, неможливо. Тому будуть застосовувати графіки відключень. Принцип роботи напрацьований минулого року.

Це давало можливість не відмикати усе місто, і ситуація у Житомирі була однією з найкращих. За цей рік купівлю генераторів не припиняли, аби забезпечити усі комунальні підприємства. У водоканалі кажуть, становище із минулим сезоном не порівняти.

Окрім того під час сесії міської ради депутати погодили закупівлю сонячних панелей та інверторів для Житомирводоканалу. Переконують, такі дії також допоможуть зекономити електроенергію.

Та як би не намагалися забезпечити критичні об’єкти генераторами, варто подбати про захист від атак росіян. Для цього міська рада вживає певних заходів.

Хоча на вулиці ще доволі літня погода, опалювальний сезон планують розпочати за кілька тижнів. Наразі тривають останні приготування та перевірки. І, якщо вірити словам фахівців, Житомир впорається і цього року.