У кінотеатрі імені Івана Франка відбувся допрем’єрний показ документального фільму «ВОВК, СТРАХУ НЕМА» (ФОТО)

130
У кінотеатрі імені Івана Франка відбувся допрем’єрний показ документального фільму «ВОВК, СТРАХУ НЕМА» (ФОТО)

Житомир – друге місто після Хмельницького, до якого завітали режисерки стрічки Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради. 

Вони розповідають: «В цій картині ми звертаємо увагу на такий рід військ, як ССО ЗСУ. Їхня емблема – вовкулака. Служба там має свою специфіку: закритий та таємничий спосіб життя, багато в чому обмежений, в відриві від побутових умов, часто – життя у природному середовищі. Людина повинна бути морально-психологічно готовою до виконання завдань, сильною й розумною. Актори – справжні українські воїни. До зйомок ми підійшли відповідально: консультувалися з бійцями, як правильно показати той чи інший момент, змінювали голоси героїв, маскували їхні обличчя… Було чимало й екстремальних ситуацій, як-от зйомки бойових плавців у холодному морі взимку…».

Робота над фільмом почалася до повномасштабного вторгнення, адже і до 2022-го року воїни ССО ЗСУ проводили багато успішних операцій та справлялися з поставленими завданнями. Деякі з них пройшли сертифікацію в країнах НАТО. Але стрічка залишається актуальною, адже філософія цих воїнів – незмінна.

Режисерки поділились: у стрічці знялося й чимало житомирян, а тому охоче запрошують містян до перегляду фільму, прокат якого триватиме до 4 жовтня.