«День відкритих дверей» у Житомирі – презентація діяльності ГО «Житомирське обласне німецьке національно-культурне товариство Відергебурт» (ФОТО)

173
«День відкритих дверей» у Житомирі – презентація діяльності ГО «Житомирське обласне німецьке національно-культурне товариство Відергебурт» (ФОТО)

У Домі української культури відбулася зустріч членів організації «Житомирське обласне німецьке національно-культурне товариство Відергебурт». Товариство, назва якого з німецької мови означає «відродження», було організоване в 1995 році. Членами спілки є більш, ніж 100 осіб німецького походження. Їхньою метою є відновлення національних, духовних та культурних традицій німців Волині. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«На заході підвели підсумки діяльності товариства та представили мобільну виставку. Завітавши на неї, кожен охочий може більше дізнатися про історію та життя волинських німців у роки Другої світової війни, архітектурні пам’ятки нашого міста, побудовані німцями, становлення та внесок у культурну спадщину світу видатного житомирянина Святослава Ріхтера, про релігійне та духовне життя волинських німців», – йдеться у повідомленні.

Виставка діє з 28 вересня до 5 жовтня з 10:00 до 19:00 (Вт-Сб).

Довідково: Німецька національна спільнота частиною Житомирщини є природною частиною німецького громадського руху в Україні, здійснює свою діяльність при підтримці Федерального міністерства внутрішніх справ, будівництва і регіонального розвитку згідно урядової Програми. Має організаційну структуру в вигляді Ради Німців України, низки партнерських організацій у всіх містах та областях України, здійснює свою діяльність через Благодійний Фонд «Товариство Розвитку».

Основними напрямками діяльності спільноти є:

  • культура, освіта, німецька мова;
  • інформаційно-просвітницька діяльність;
  • соціальні проєкти для потребуючих;
  • молодіжна робота та молодіжні обміни;
  • реалізація спільних проєктів партнерськими організаціями Німеччини;
  • партнерство між містами Житомирщини та Німеччини.