У ДСНС розповіли про наслідки підпалу трави та покарання, які чекають на правопорушника (ВІДЕО)

170

Осінь – час, коли люди прибирають свої присадибні ділянки, готують усе до зими та спалюють листя й траву. Як наслідок, у цю пору значно збільшується кількість пожеж.

«У нас, на жаль, у населення є думка, що вони роблять добро своїм присадибним ділянкам, земельним ділянкам тим, що вони випалюють цю рослинність. Вони думають, що цим збагачують землю. Це повністю хибна думка», — каже заступник начальника ГУ із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Житомирській області Олександр Кравець.

Випалювання сухостою не підвищує родючість землі, а навпаки – значно її знижує. Крім того, спалювання залишків рослинності та сміття шкодить довкіллю та здоров’ю людей.

Через теплу, суху погоду з поривами вітру наразі на Житомирщині підвищений рівень пожежної небезпеки.

Працівники ДСНС зафіксували більшість пожеж саме на відкритій місцевості. Деякі з них стали причинами загоряння будинків і травмування людей.

За спалення сухої трави та сміття передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Окрім полів від пожеж страждають і ліси. За 2023 рік виникло 35 лісових загорянь. У порівнянні з минулим роком їхня загальна площа збільшилася на понад 2 га. Фахівці ДП “Ліси України” проводять заходи, задля зменшення цієї цифри.