На благодійному аукціоні у Житомирі зібрали 345 тис грн на дрони для ЗСУ

На благодійному аукціоні у Житомирі зібрали 345 тис грн на дрони для ЗСУ

До Дня захисників та захисниць України у Житомирському обласному краєзнавчому музеї відбувся благодійний аукціон. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Організаторка заходу – Юлія Толмачова, житомирська волонтерка та керівниця ГС «Дім ветерана». Каже, що це перший аукціон з моменту повномасштабного вторгнення, який влаштовує спілка. Головна мета – збір коштів на 50 FPV дронів-камікадзе.

Були представлені 16 різноманітних лотів. Серед них – ящики з-під патронів, годинник з гільз, тубуси, розписані художниками, портрет Валерія Залужного, великий прапор України, підписаний Головнокомандувачем, картини Вікторії Краснопір з підписами Кирила Буданова та інші.

Крім того, гості аукціону мали можливість придбати сувеніри за фіксованою ціною. Це роботи хлопців з військового шпиталю, які проходили арттерапію, малювали картини та виконували різноманітні вироби зі снарядів та уламків.

Була представлена фотовиставка, автором якої є лікарка, начальниця відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії військового госпіталю м. Житомира Інна Омецинська. На її кадрах – фото з операційної військового шпиталю, лікарі, які рятують життя.

«Дякую всім, хто завітав на захід. Дякую Захисникам, заради яких ми тут зібралися. Аукціон проводиться завдяки Вам та для Вас. Дрони, на які збираємо кошти, здатні вражати цілі, вартість яких в декілька разів більша, ніж вартість одного такого безпілотника. Наші хлопці з аеророзвідки з нетерпінням чекають на них», – сказала Юлія Толмачова.

Наприкінці підвели підсумки: спільними зусиллями зібрано 345 тисяч гривень.