Військовий 95-ої бригади розповів про бойові будні та як разом з побратимами звільняють українські землі від окупантів

80
Військовий 95-ої бригади розповів про бойові будні та як разом з побратимами звільняють українські землі від окупантів

Олексій кадровий військовий, він ще у 2020 році підписав контракт з 95-ою окремою десантно-штурмовою бригадою. Мінометник з перших днів повномасштабної війни разом із побратимами стримував наступ ворога, а пізніше здійснював успішний контрнаступ та брав участь у звільненні Харківської області. Про це повідомляє Служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

«Тоді було важко – спали по дві-три години, постійно в русі та в бойовій готовності. Працювали цілодобово без відпочинку. Але ми були готові до цього, підготовка у нас на вищому рівні, тому ми не тільки стримували окупантів, ще й добре навалювали руснi», – говорить Олексій.

Навесні минулого року через інтенсивність бойових дій інколи до бойових підрозділів не могли довезти провізію.

«Тому були дні коли дві картоплини ділили на чотирьох. Такі випробування ще більше згуртовували та загартовували нас. Ми не просто команда, ми – єдиний організм. І кожен за побратима готовий на все!», – говорить десантник.

Саме завдяки такій підтримці один одному бійцям вдається успішно звільняти землю від окупантів.

«Багато чого залежить від того, як ми відреагуємо та швидко дамо відповідь по ворогу. Тому бувало таке, що міни поряд з нашим розрахунком падають, а ми маємо в цей момент встати та працювати по цілі. Адже попереду нас піхота, яка дуже потребує підтримки. Саме це є найбільшою мотивацією, що від тебе тут і зараз залежить життя побратима, а від них – спокій мого розрахунку. Тому і стоїмо», – розповідає Олексій.

Зараз воїн воює на кремінному напрямку, що на Донбасі. Будні житомирських десантників сповнені ризику, але й неймовірної втіхи, коли вдається просунутися вперед та звільнити ще шмат української землі. А значить ми ще на крок стали ближчими до Перемоги.

Слава Героям! Слава ДШВ!