У Житомирі відбулось засідання тристоронньої соціально-економічної ради

У Житомирі відбулось засідання тристоронньої соціально-економічної ради

Сьогодні, 03 жовтня, в обласній військовій адміністрації проведено засідання тристоронньої соціально-економічної ради під головуванням заступника начальника обласної військової адміністрації, співголови ради від сторони органів виконавчої влади Віктора Градівського та за участі співголів. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

У роботі ради взяли участь її члени: представники профспілок та роботодавців області, департаментів і управлінь обласної військової адміністрації, обласних структур. 

«Під час засідання було розглянуто питання про підготовку до осінньо-зимового періоду 2023/24 року. Запрошені на засідання керівники обласних підприємств паливно-енергетичного комплексу, лісового господарства, Головного управління Пенсійного фонду, департаментів обласної військової адміністрації поінформували про готовність установ та підприємств до опалювального сезону», – йдеться у повідомленні. 

Для розгляду питання щодо взаємодії сторін соціального діалогу як необхідної умови розвитку соціально – трудових відносин, вирішення колективних трудових спорів в умовах воєнного стану запрошені перший заступник Голови Національної служби посередництва і примирення Світлана Запара та начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Житомирській області Сергій Лісневський. 

З цього питання учасників засідання поінформовано про розвиток соціального діалогу у співпраці з Міжнародною організацією праці, вітчизняними та закордонними інституціями Європейського Союзу, а також про законопроєкт «Про колективні трудові спори», який проходить на даний час громадські слухання. 

Про ситуацію на ринку праці області та заходи щодо сприяння зайнятості населення, у тому числі внутрішньо переміщених осіб поінформувала директор обласного центру зайнятості Галина Корінна. 

Сторонами соціального діалогу напрацьовано спільні рекомендації з питань порядку денного.