Факультет лісового господарства та екології Поліського національного університету відзначив 22 роки (ВІДЕО)

Традиційно 5-те жовтня для Поліського національного університету – святковий день. Сьогодні заклад відзначає День факультету лісового господарства та екології.

З нагоди свята на факультеті організували низку заходів. Зокрема, кожна кафедра підготувала свою виставкову локацію, переглянути які можуть усі охочі.

Серед експонатів є навіть живі істоти, мешканці водного світу, акварівумістичні композиції, різноманітні рослини. Найбільш обширною виявилась локація кафедри лісництва, лісових культур та таксації лісу. Тут представлено усе: від насіння до цілих композицій. До їх створення долучилися студенти. Зокрема, Дарина та Анастасія, які навчаються на 3-му курсі.

Дівчата кажуть, обрали таку професію не випадково. Подобається працювати із природними матеріалами, а також мріють покращувати та розвивати природу нашої країни.

Не менш цікавою виявилась локація кафедри екології з різноманітними експонатами та навіть живим куточком.

Майбутні екологи кажуть, дуже скучили за офлайн навчанням, адже університет має хорошу матеріальну базу для проведення різних наукових досліджень. Своїм вибором університету та факультету задоволені, бо це йде від серця.

На одній із локацій гостей свята пригощали власними видами фіточаю. Рослини для нього вирощують на території Ботанічного саду і самі потім формують смаки. Деякі з них складаються з доволі рідких рослин та мають лікувальні властивості.

Також є рослини, котрі мають лікувальну дію серцево-судинних захворювань, заспокійливі компоненти та імуностимулюючі. На внутрішньому подвір’ї розгорнувся майже повноцінний сад. Тут представили саджанці різних дерев.

Факультет не стоїть на місці, говорить декан. Співпрацює з багатьма фірмами та компаніями, бере участь у різних проєктах. Тож запросили на свято і партнерів, аби ближче познайомити студентів із роботою.

Під час святкування не забули в університеті про тих. Завдяки кому мають таку можливість. Збирали кошти на потреби Збройних Сил України. Працював благодійний ярмарок, котрий організували учні Бердичівської гімназії №8.

Продати вдалося практично усе. До зібраних коштів частину докладе факультет і усю суму передадуть на потреби захисників. З нагоди 25-річчя спеціальності «екологія» провели круглий стіл за участі науковців, роботодавців та студентів. Обговорили сучасний стан та перспективи розвитку галузі.