Депутати Коростишева саботують сесії: чи працює зараз міська рада? (ВІДЕО)

16 депутатів Коростишівської міської ради вже декілька місяців не з’являються на своїх робочих місцях і бойкотують сесії.

«Сьогодні міська рада в опозиції до громади. Депутати, обрані цими людьми, сьогодні саботують сесії, саботують рішення, які є на користь людей. І, звичайно, що це абсурд. Це ганьба, коли сьогодні йде війна, коли сьогодні треба бути в єдності, бути разом, міська рада, в особі депутатів, робить усе, щоб місто не функціонувало», — каже Народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Остання сесія у Коростишеві була 10 квітня. Секретар міської ради – Євгеній Защипас – каже, наразі немає законного способу змусити депутатів виконувати свою роботу.

«Їх народ обрав, їх народ тільки може змусити ходити на сесії. Або ж народ може зробити висновки і на наступних виборах не голосувати за цих депутатів», — говорить секретар Коростишівської міської ради, партія «Слуга Народу» Євгеній Защипас.

Незважаючи на бойкот депутатів, працівники міської ради, які продовжують сумлінно виконувати свої посадові обов’язки, роблять усе, щоб місто продовжувало розвиватися.

«Настає закінчення бюджетного року і деякі питання буде дійсно тяжко вирішити без сесії. Питання про внесення змін до бюджету», — каже начальниця фінансового відділу Коростишівської міської ради Євгенія Яковенко.

«Якось викручуємось, стараємось різними переміщеннями допомогти. Те, що залежить від нас, у межах наших повноважень. Найголовніше – робимо роботи», — сказав працівник фінансово-господарського відділу Сергій Кравчук.

Нещодавно у Коростишеві зробили капітальний ремонт вулиці Героїв Небесної сотні, яка декілька років була у жахливому стані. Для цього з міського бюджету виділили 6,5 мільйонів гривень. Окрім цього міська рада провела ямковий ремонт на більшості вулиць Коростишева та запланувала оновити покриття ще на двох дорогах.

«Це вулиця Шкільна, там жахливе покриття і там ямковим ремонтом неможливо було його зробити, там треба розробляти проєкт, кошторис і робити капітальний ремонт. Крім Шкільної, так як у нас був пророблений капітальний ремонт вулиці Героїв Небесної сотні, є в планах зробити там односторонній рух, тому треба буде ще робити капітальний ремонт паралельної вулиці, вулиці Шевченка», — зазначає секретар Коростишівської міської ради, партія «Слуга Народу» Євгеній Защипас.

Незважаючи на усі труднощі, місто вже готове до зими – провели потрібні роботи по благоустрою, закупили пісок та сіль, і підготували техніку. До імовірних блекаутів у Коростишеві теж готові, усі об’єкти інфраструктури, освітні та медичні заклади забезпечені генераторами.