У Житомирі вперше провели одразу дві складні операції на серці

У Житомирі вперше провели одразу дві складні операції на серці

У Житомирі відбулася надзвичайно важлива подія для медицини області. В обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського вперше провели відразу дві електрофізіологічні операції з видалення порушень ритму серця. Лікарі провели кріоабляцію та радіочастотну абляцію тахікардії. Про це повідомив в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма. 

«Унікальні втручання на серці здійснили кардіохірург кардіологічного відділення обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Микола Миколайович Кушнір та професор, завідувач відділу аритмій Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Валерій Павлович Залевський.

Варто зазначити, що ці високотехнологічні операції були виконані завдяки придбаному електрофізіологічному обладнанню, на яке були виділені бюджетні кошти. Подібне сучасне обладнання є лише ще в 4 областях України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо у Львові вперше в Україні виконали спліт-трансплантацію печінки: дитина з Житомирщини отримала частину органу.