Службова недбалість інженера з технагляду призвела до зайво витрачених бюджетних коштів на реконструкцію каналізаційної системи

Службова недбалість інженера з технагляду призвела до зайво витрачених бюджетних коштів на реконструкцію каналізаційної системи

За процесуального керівництва прокурорів Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури інженеру з технічного нагляду повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило шкоду державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Слідство встановило, що інженер-приватний підприємець, відповідно до укладеного договору, мав забезпечити технічний нагляд під час реконструкції каналізаційної системи в одному із селищ міського типу Житомирщини.

Однак взятих на себе зобов’язань не виконав, якість технічних процесів та обсяг робіт не перевірив», – йдеться у повідомленні.

Унаслідок цього окремі цикли реконструкції, зокрема, прокладання трубопроводу, установка колодязів залишилися невиконаними. Незважаючи на це, підозрюваний підписав акти про нібито повністю виконані роботи, на підставі яких підряднику з бюджету зайво перераховано понад 220 тис. грн.

Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Житомирське райуправління поліції

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.