У Звягелі чоловіка засудили до 10 років тюрми та зобов'язали виплатити 200 тис. грн відшкодування за напад з ножем на сусідок

У Звягелі чоловіка засудили до 10 років тюрми та зобов'язали виплатити 200 тис. грн відшкодування за напад з ножем на сусідок

Новоград-Волинський міськрайонний суд визнав винним 57-річного чоловіка в незакінченому замаху на вбивство щодо 2-х осіб та в незаконному поводженні зі зброєю, — ч. 2 ст. 263, ч. 3 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років, крім того, частково задовольнив цивільний позов потерпілої про відшкодування моральної шкоди в розмірі 200 000 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

Суд встановив, що 10 березня 2023 року житель м. Звягеля, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в’їхав у паркан сусідів, через що ті викликали поліцію. Працівники правоохоронних органів склали відносно правопорушника протокол за статтею 130 КУпАП за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння та за статтею 173 КУпАП за дрібне хуліганство, оскільки він висловлювався нецензурною лайкою в бік потерпілих. 

«Того ж дня, у вечірню пору доби, обвинувачений взяв ніж та пішов до будинку сусідів. Йому відчинила двері одна з жінок. В цей час чоловік наніс їй 13 ударів по тулубу та верхнім кінцівкам, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження небезпечні для життя. Згодом, не припиняючи своїх дій, зловмисник наніс удар ножем у тулуб дочці потерпілої, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження. Тим часом потерпіла почала чинити опір та виштовхала чоловіка з будинку і зачинила двері, завдяки чому злочинець не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця», – йдеться у повідомленні.

Під час допиту свідки підтвердили всі вищезазначені події, однак сам обвинувачений вину визнав частково: наніс тілесні ушкодження потерпілим, але вбивати їх не хотів.

Обставиною, що обтяжує покарання є вчинення кримінального правопорушення особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння.