У Малинській громаді в автівці, водія якої зупинили за порушення ПДР, виявили 64 кущі конопель

У Малинській громаді в автівці, водія якої зупинили за порушення ПДР, виявили 64 кущі конопель

8 жовтня на автошляху поблизу с. Ворсівки працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили легковик ВАЗ-21011, водій якого порушив Правила дорожнього руху. За кермом перебував 43-річний житель м. Малина. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. 

«Під час перевірки правоохоронці виявили у багажному відділенні авто зелені рослини, попередньо – коноплі. Як з’ясувалось, зілля належало пасажиру транспортного засобу, 43-річному місцевому жителю. Той визнав, що це нарковмісні рослини, призначені для його особистого споживання.

За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група відділення поліції № 1 (м. Малин) Коростенського райуправління. Дізнавачі вилучили 64 кущі рослин, їх направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС», – йдеться у повідомленні.

Нині розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

Законодавством за таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 1 000 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.