Збитки, завдані довкіллю через порушення правил рибальства в Коростенському районі склали майже 800 тис. грн.

Збитки, завдані довкіллю через порушення правил рибальства в Коростенському районі склали майже 800 тис. грн.

В ніч з 29 на 30 вересня під час проведення рейдових заходів інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з представниками ГО «ТРМ «Візня» на водосховищі, яке входить до складу ландшафтного заказника місцевого значення «Ворсівський» в Коростенському районі, було виявлено двох чоловіків на гумових човнах, які здійснювали незаконний вилов риби риболовними сітками в кількості 9 штук. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Коростенського РУП №1 для проведення слідчих дій та встановлення винних осіб.

«Сітки, що перебували на водному об’єкті і в яких знаходилась риба в кількості 82 екземпляри риби, а саме: лящ, карась, окунь, плітка, рак вилучені з водного середовища.

Гумові човни, біоресурси та заборонені знаряддя лову слідчо-оперативною групою вилучені до рішення суду по суті», – йдеться у повідомленні.

Наразі фахівцями Інспекції вже обраховано збитки, заподіяні рибному господарству внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Загальна сума збитків становить 778 603 грн.

Інспекторами складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 91 КУпАП. Проте проведені розрахунки розмірів завданої шкоди дають підстави порушити питання про наявність ознак кримінального злочину. Тому складені матеріали з обрахованою сумою шкоди, нанесеної довкіллю, були скеровані до правоохоронних органів в порядку ст.214 КПК України з метою внесення даних до ЄРДР з подальшим відкриттям кримінального провадження.