У Житомирі відбувся навчальний візити Коаліції «Волинь-1325» до Коаліції «Житомирщина-1325»

У Житомирі відбувся навчальний візити Коаліції «Волинь-1325» до Коаліції «Житомирщина-1325»

Сьогодні, 10 жовтня, у місті Житомир відбувся навчальний візит Коаліції «Волинь-1325» до Коаліції «Житомирщина-1325». Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

У заході взяли участь заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, директорка Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Олена Грищук, Голова Ради ГО «Паритет», координаторка Коаліції 1325 «Жінки, мир, безпека», радниця голови Житомирської ОДА з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі Наталія Тарасенко й представники територіальних громад.  

Створена Коаліція «Житомирщина-1325» об’єднала зусилля органів влади, депутатського корпусу, громадських організацій задля імплементації заходів у межах регіонального плану дій. 

Заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський ознайомив учасниць зустрічі з пріоритетними напрямками у сфері реалізації гендерної та сімейної політики в Житомирській області. Наголосивши на важливості забезпечення повної та рівноправної участі жінок і чоловіків у прийнятті рішень, запобігання насильству за ознакою статі, у тому числі шляхом діяльності та створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, врахування особливих потреб жінок і дівчат, зокрема, вразливих категорій та інше. 

«Житомирщина максимально консолідує зусилля щодо вирішення проблем домашнього насильства та гендерних стереотипів із відповідними шляхами їх вирішення всіма дотичними структурами та організаціями – від керівників місцевих органів виконавчої влади до голів територіальних громад, від обласних депутатів до представників громадянського суспільства», – зазначив Віктор Градівський. 

З цією метою в області прийняті обласні програми, розроблені та затверджені заходи, діють дорадчі органи. Нині за сприяння Міжнародного благодійного фонду  «Український Жіночий Фонд» та громадської організації «Паритет» на Житомирщині проведено ряд зустрічей та навчань з питань реалізації обласного плану заходів по «Житомирщина-1325».