В Коростенському районі чоловік зберігав на власному подвір'ї 4 особливо небезпечні снаряди

В Коростенському районі чоловік зберігав на власному подвір'ї 4 особливо небезпечні снаряди

10 жовтня оперативники Коростенського райуправління поліції отримали інформацію про те, що 30-річний житель селища Холосне ймовірно зберігає боєприпаси. Тож правоохоронці провели невідкладні слідчі дії у його домоволодінні. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Під час обшуку поліцейські виявили, що на власному подвір’ї чоловік зберігав 4 снаряди. По приїзду працівники вибухотехнічної служби встановили, що предмети є особливо небезпечними снарядами 23 мм калібру.

Чоловік правоохоронцям пояснив, що боєприпаси нещодавно знайшов у лісовому масиві неподалік села і вирішив залишити собі, щоб у подальшому здати на металолом», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські-вибухотехніки знищили виявлене, а залишки після вибуху направлені до експертної установи на відповідні дослідження.

Нині слідчі проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Відповідно до чинного законодавства за такі дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Поліція застерігає, що будь-які вибухові предмети є небезпечними для життя та здоров’я людини. Бойова зброя та боєприпаси не призначенні для зберігання вдома. Незаконне поводження з такими предметами є кримінально караним діянням.

Нагадаємо, що особа, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини та пристрої.